маски коронавирус ефекти

В Израел връщат изискването за носене на предпазни маски на открито

Министерството на здравеопазването на Израел съобщи в сутрешните часове на деня, че връща изискването за носене на предпазна маска на открито поради разпространението на новия „Делта“ вариант на коронавируса, отбелязва англоезичното издание The Jerusalem Post.

Маски трябва да се носят във всички вътрешни пространства, поясниха от здравното ведомство на еврейската държава. Освободени от задълженията са деца под 7-годишна възраст, хората, които не могат да носят маска поради увреждане, тези, които изпълняват физически упражнения, двама души, които работят в едно и също помещение.

Освен това здравното министерство препоръчва да се носят маски при големи събития, провеждани на открито. Министерството препоръчва също така хората, които са изложени на риск или не са ваксинирани, да се въздържат от посещения от всякакъв вид събирания.

През последните 24 часа в Израел има 227 нови случая на коронавирус, съобщи здравното министерство в петък сутринта. От полунощ са потвърдени още 35 случая. Министерството на здравеопазването също обяви, че са направени 41 331 теста, като около 0,6% от тях са дали положителни резултати. Към петък сутринта 26 от настоящите пациенти са в тежко състояние, а 16 са интубирани.

Във вторник премиерът Нафтали Бенет обяви, че третира разпространението на варианта „Делта“ като ново огнище, припомня изданието.

- реклама -