Индия

В Индия откриха най-големия завод за мобилни телефони

Високотехнологичният концерн Samsung откри фабрика за производство на мобилни телефони в индийския град Ноида, разположен недалеч от столицата Делхи. На церемонията присъстваха премиерът на страната Нарендра Моди и южнокорейският президент Мун Чже Ин.

Новият завод ще бъде с капацитет 120 милиона мобилни телефони и смартфони, което ще го превърне в най-големия в света. Ще бъдат произвеждани апарати от различен клас – от евтини телефони на цена под 100 долара до най-съвременните модели смартфони.

Предприятието е открито в рамките на националната програма „Произвеждай в Индия“, която предвижда разкриване на производства на чуждестранни компании на индийска територия.

“Тази производствена мощност ще даде тласък на развитието на програмата „Произвеждай в Индия“, тя ще разшири възможностите пред нашите сънародници“, каза Моди.

През 2017 г. индийското правителство повиши митата за внос на електроника, за да стимулира производството на такива стоки в страната. Това трябва да помогне за превръщането на Индия в един от най-големите световни центрове за производство на битова електроника.

- реклама -