В Хърватия F-16 летят направо в парламента :) (ВИДЕО)

Хърватският министър не отбраната Дамир Кръстевич предизвика инцидент в парламента, след като хвърли макет на F-16, донесен му от депутат на опозицията по време на обсъждането на пропадналите преговори за закупуването на изтребителите от Израел, съобщи Плус инфо.

Депутатът от опозицията се обърна към Кръстевич и към премиера Андрея Пленкович и им подари по един макет на F-16, който министърът на отбраната грабна и хвърли на пода.

„Аз съм генерал от времето на войната, а сега съм министър на отбраната. Аз и министерството на отбраната се опитахме Хърватия най-накрая да получи самолети, които заслужава. И някой идва тук и ни се подиграва, без никакво уважение”, заяви Кръстевич.

След като излезе от залата, той заяви пред журналисти, че този акт е бил унижаващ.

„Това е унижение. Аз съм войн. Така не се държиш с войник. Дали не трябваше да донеса на опозицията Миг-21?”, попита Кръстевич.

Миналата година Хърватия подписа споразумение с Израел за закупуването на модернизирани изтребители F-16. Но тъй като самолетите са американско производство то израелската страна трябващи да поиска разрешение от САЩ. Вашингтон обаче не одобри сделката и така се наложи Израел да се оттегли от нея.

- реклама -