Хамбург

В Хамбург започна акцията срещу форума на Г-20 (СНИМКИ)

В Хамбург започна акцията срещу срещата на Г-20 под мотото „Добре дошли в ада“.

За събитието са мобилизирани рекрден брой полицейски служители, тъй като властите се притесняват, че ще стигне до насилие.

Представител на полицията съобщи по-рано, че акцията може да събере до 8000 агресивно настроени радикали от цяла Европа.

Акцията започна на местния Рибен пазар, където в момента се събрали няколкостотин души, но постоянно прииждат нови участници.

Очаква се демонстрантите да тръгнат към конгресния център, където утре ще бъде открит срещата на Г-20.

Организаторите очакват да се съберат до 10 000 души. Те не крият, че възнамеряват да попречат на срещата и дори да я провалят.

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел се срещна с американския президент Доналд Тръмп преди началото на двудневната среща на Г-20. По-рано днес Меркел подчерта, че ще защитава „германските и европейските интереси“ и ще се опита да постигне „компромиси“ със САЩ, които решиха да се оттеглят от Парижкото споразумение за климата.

„Ние знаем, че САЩ искаха да напуснат Парижкото споразумение за климата, но много други държави остават ангажирани“, допълни Меркел. Тя подчерта, че не желае да е посредник между Тръмп и руския президент Владимир Путин.

- реклама -