В Германия е предотвратен терористичен акт, заловени са трима джихадисти

Германската полиция задържа трима предполагаеми джихадисти от Ислямска държава. Според разследващите те подготвяли терористична атака, при която щели да използват огнестрелно оръжие или експлозиви.

В град Офенбах, разположен във федералната провинция Хесен, органите на реда във вторник задържаха трима предполагаеми джихадисти от групировката Ислямска държава (ИД). Тримата мъже са имали намерение да убият колкото се може повече хора в района на Рейн-Майн с огнестрелно оръжие или експлозиви, заявиха от Франкфуртската прокуратура.

Информацията отбелязва, че планираното престъпление е било религиозно мотивирано, а обвиняемите в миналото са се представяли за поддръжници на ИД.

Задържан е 24-годишен германски гражданин с македонски произход, както и двама турски граждани на възраст 22 години и 21 години. Основният подсъдим, който е 24-годишен, е обвинен, че вече се е снабдил с основните компоненти за производството на експлозиви и търсил в интернет огнестрелно оръжие.

Органите на реда претърсили три апартамента.

По време на претърсването са конфискувани много доказателства, включително писмени материали и електронни носители на информация, които в момента се изучават, отбелязва прокуратурата. В апартамента на основния заподозрян са открити различни подробности и вещества, свързани с експлозиви.

- реклама -