В дома им: пребиха с чук съпруга на Нанси Пелоси

Съпругът на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси – Пол, е бил нападнат и

жестоко бит от нападател с чук,

който нахлул в дома им в Сан Франциско, съобщава Асошиейтед Прес. 82-годишният Пелоси е получил наранявания по главата и тялото, като за раните му са се погрижили лекари, като се очаква той да се възстанови напълно. Нападателят е задържан. Президентът Джо Байдън и депутатите от двете партии реагираха на нападението с шок и изразиха своите добри пожелания към семейство Пелоси.

Въпреки че обстоятелствата около атаката са неясни, нападението повдига въпроси относно безопасността на членовете на Конгреса и техните семейства, тъй като заплахите към тях не спират, въпреки че изминаха почти две години от бунта пред Капитолия.

Атаката идва и само 11 дни преди междинните избори в САЩ.

Те са на 8 ноември.
Пол Пелоси беше арестуван по подозрения, че е причинил катастрофа, докато е шофирал в нетрезво състояние в окръг Напа, Калифорния. Пелоси се призна за виновен и беше осъден на пет дни затвор и три години изпитателен срок. Сделката за признаване на вина спестява на мултимилионера по-сериозно обвинение.

Пелоси е женен за Нанси Пелоси, най-възрастната демократка в Конгреса на САЩ, от 1963 г. Съгласно споразумението той няма да изтърпява допълнително наказание лишаване от свобода. Нощта, която е прекарал в затвора след катастрофата на 28 май, ще се брои за два дни. Още два дни бяха приспаднати за добро поведение, а последният ден ще бъде изтърпян чрез полагане на осем часа общественополезен труд.

- реклама -