Стамболийски мъж работник панел трудова злопулука деца ученици коледно парти хранително отравяне дете грип усложнения пневмония

В Бургас спасиха дете, пронизано с ножица в главата

7-годишно момче със забита в главата градинска ножица бе спасено в УМБАЛ Бургас навръх Великден, съобщава „24 часа“. Сечивото било с внушителните размери от 70 см, а ръждясалото му острие минало през цялата буза на детето и опряло в черепа зад окото.

„Случаят е толкова фрапантен, че ще бъде докладван на медицински форум“, казаха от болницата.

„В цялата си над 30-годишна практика не съм виждал подобна травма. Оприличавам я на нараняване от военно време, каквито в днешни дни са рядкост. Острието на ножицата прилича на копие, на щик. В хода на операцията то е извадено много бавно, кървенето е овладяно, наложи се и кръвопреливане“, коментира УНГ-специалистът д-р Даниел Петков, който извършва операцията.

Още няколко милиметра и изходът щеше да е фатален, коментират дежурните лекари, поели малкия пациент. Веднага са направени всички образни изследвания и е свикан екип за спешна операция. Следват няколко дни възстановяване в отделенията по реанимация и УНГ и от 1 май момчето си е вкъщи.

Щастливият изход е резултат от екипната работа на Спешно отделение – дежурният д-р Светослав Тодоров, анестезиологът д-р Валентин Кравченко, както и отделенията по образна диагностика и детски болести.

По думите на родителите детето паднало върху инструмента, докато си играело в градината. Инструментът, ранил детето – градинската ножица с размер около 70 см, се пази за спомен в УНГ отделението на Бургаската болница.

- реклама -