предизборен щаб
сн. БГНЕС

В БСП създават ново идейно-политическо обединение, докато ръководството избира предизборен щаб

Началото на ново идейно-политическо обединение в БСП се очаква да бъде поставено днес. То се нарича Платформа „Социализъм ХХІ век“, а основната му задача е да изработи нова програма на партията.

Сред основателите са Велислава Дърева и други бивши депутати Валери Жаблянов, Явор Куюмджиев и Чавдар Георгиев, а също и проф. Димитър Генчев, Ана Пиринска, Ана Ананиева и Георги Тодоров, който беше кандидат за лидер на БСП на вътрешния вот.

Учредителите се очаква да обсъдя нова визия и поведението на социалистите за изборите на 11 юли.

В същото време на „Позитано“ 20.

Три заседания на Националния съвет на БСП ще се проведат до края на месец май. Колективният орган на партията ще заседава три пъти в три последователни седмици – на 15, 22 и 30 май, като се очаква вземането на важни решения за предстоящите парламентарни избори.

На първото заседание се предвижда обсъждане на актуалната политическа обстановка, както и приемане на план за действие на база анализа на резултатите на предходния вот. Ще бъде избран и съставът на Националния предизборен щаб на БСП.

На заседанието на 22-ри май се предвижда Националният съвет да избере новия състав на Изпълнителното бюро и да определи водачите на листите и местата за коалиционните партньори и гражданската квота. А на последната предвидена дата, на 30-и май, Националният съвет на БСП ще се събере, за да одобри окончателно листите за народни представители.

- реклама -