В бойна готовност: ПП стяга листите, вижте къде ще води Кирил Петков 

В бойна готовност: ПП стяга листите, вижте къде ще води Кирил Петков. До 15 август списъците с кандидат-депутати трябва да са готови.

„Продължаваме промяната“ вече е

мобилизирала партийния актив да започне още сега подготовка за изборите на 2 октомври. 15 август е датата, която Кирил Петков и Асен Василев са определили като краен срок за изготвяне на кандидатдепутатските листи, научи „Марица“. В общи линии повечето номинации

вече са ясни, особено за Пловдив и областта.

Бившият премиер Кирил Петков ще спази традицията да бъде водач на листата в родния си град. Шефът на Агенцията за храните проф. Христо Даскалов, прочул се с отказания подкуп от 100 бона заради ГКПП Капитан Андреево, ще е втори. Почти сигурно третото място ще е за Росен Костурков.

Последният ще води листата и за 17-и МИР в Пловдив-област. И в двете листи

ще попаднат повечето от сегашните депутати на „Промяната“.

Михал Камбарев отново ще бъде под №1 в листата в Смолян. В ПП са много доволни от работата на тамошната структура.  Няма съмнение и за Хасково, където водач отново ще е другият съпредседател на партията – Асен Василев.

Със сигурност нови варианти ще се търсят за Кърджали, където ПП не успя да излъчи депутат. Нищо чудно мястото да бъде дадено на някой от малките партньори. Такива се очертават новото движение около бившия спортен министър Радостин Василев, както и бивши активисти на НДСВ.

За Пазарджик все още липсва категорична информация.

В момента текат преговори между „Промяната“ и отцепниците от ИТН. Двете страни разглеждат усилено подписването на договор с ясни разпределени роли за изборите, твърдят запознати.

Засега най-логично изглежда хората около Радостин Василев да получат 4 избираеми места. Те не касаят Пловдив и региона, тъй като отцепниците са силни в Северна България – Видин, Враца, Русе, Плевен.

Иначе като силен ход на ПП се очертава задържането в политиката

на Христо Петров – Ицо Хазарта, в лидерския район на София. Все още под въпрос е участието на Николай Събев – Еконта, транспортен министър и водач на листата в Русе.

В рамките на следващите десетина дни Националният съвет на „Промяната“ ще вземе решение как да отговори на поканата от „Демократична България“ за явяване с общи листи на вота през октомври. Очаква се ПП тактично да откаже офертата за предизборна коалиция с аргумента, че поотделно двете сродни формации ще могат да вкарат повече депутати.

- реклама -