Нинова, Добрев, избор, БСП

В битката за лидерското място в БСП останаха…само двама?

Корнелия Нинова и Кирил Добрев – това са двамата, които ще спорят за лидерското място в БСП в събота.

До тази ситуация се стигна след като по-рано днес Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглиха от надпреварата с мотива, че вота ще бъде манипулиран. Те призоваха за бойкот на изборите заради опорочената процедура.

След това на свой ред Георги Тодоров, се отказа от участие в избора. Той обяви решението си на среща дискусия с най-голямата червена организация – БСП – София.

„Цял месец положих максимални усилия да се представя добре в тази кампания, но стигнах до извода, че няма да имаме този избор, който очакваме. Затова счетох, че е по-честно и към мен самия, и към всички вас, да се оттегля“, обясни Тодоров. И обясни, че на 12 септември, когато трябва да се гласува, той лично смята да отиде за гъби.

Така единственият кандидат с изключение на Корнелия Нинова остана Кирил Добрев.

Цялата тази кампания я бяхме замислили, както я правят нормалните социалистически партии в Европа, а там всяка седмица имаше дебати по различни теми, заяви Добрев. Силата на социалистите е в палитрата от различни мнения и хора, съжалявам, че това не се получи при нас, че Нинова пропусна всички дебати, а от това губи партията“, каза още той.

По думите му има основание да се смята, че изборите са опорочени, като даде пример, че дори не се знае колко са членовете на БСП.

„Но смятам, че единственият начин да противодействаме е да участваме, за да можем с хората, които ни подкрепят, да спрем начина, по който искат да правим избори. Правим избори като ГЕРБ“, определи Добрев.

„Като сме приели тези правила, дайте да я бием по нейните правила“, заключи той.

По всичко изглежда обаче, че изходът от битката е предопределен. Конгресът на столетницата е в събота.

Всеки е свободен да избира дали да участва в едно състезание или не, но не приемам обидата към партията.

Така Корнелия Нинова коментира декларацията на Валери Жаблянов и Красимир Янков, с която се отказаха от участие във вътрешния вот за лидер на БСП и призоваха членовете на партията да не гласуват.

 

 

 

- реклама -