В българската мисия във Вашингтон откриха гореща телефонна линия заради урагана Майкъл

Ураганът Майкъл вече е трета категория от пет възможни по скалата на Сафир-Симпсън. Това съобщи Националният център за ураганите на Съединените щати. След като достигне суша се очаква мощността му да отслабне. В очакване на урагана Майкъл, в Алабама и в 35 окръга на Флорида е обявено извънредно положение.

Очаква се бурята да достигне бреговете на Флорида преди обяд на 10-ти октомври със силни ветрове със скорост над 150 километра в час на места и проливни дъждове. Властите призовават гражданите да се запасят с храна и вода, медикаменти за спешна помощ, зарядни за мобилните телефони, както и да се информират къде са най-близките помещения за подслон.

От българската мисия във Вашингтон съобщават, че във Флорида са издадени заповеди за задължителна евакуация на бариерни острови, мобилни жилища и ниско разположени райони.

От Министерството на външните работи настойчиво препоръчват всички български граждани, намиращи се в районите, през които се очаква да премине стихията, да спазват стриктно указанията на местните власти. При необходимост от съдействие, сънародниците ни могат да се свържат с посолството във Вашингтон на телефон 202 387 57 70 с код за Съединените щати 001. От българската мисия разпространиха и инструкции за действие при извънредна ситуация.

- реклама -