В 26 града събират „Капачки за Бъдеще“

Инициативата „Капачки за Бъдеще“ провежда 9-та поредна кампания в цялата страна. В събота и неделя в 26 града ще се събират пластмасови капачки и алуминиеви кенчета. Със средства от благотворителната инициатива вече е купена първата неоанатална линейка, която ще бъде дарена на болница в Пловдив.
В събота и неделя желаещите могат да се включат в благотворителната инициатива, като освен пластмасови капачки, вече започват да се събират и алуминиеви кенчета в подкрепа на каузата за детско медицинско оборудване, информира БНР.

Логистиката за събиране е организирана в 26 града, разказа Мартина Йорданова, която е част от екипа на „Капачки за бъдеще“.

„Най-голямото събитие, естествено, в София, в неделя от 9 до 17 часа на пл.“Батенберг“ , а всички останали градове ги има публикувани, както на нашата фейсбук страница „Капачки за бъдеще“, така и много медии от цялата страна отразяват кампанията, така че през търсачка в Гугъл вярвам, че всеки може да намери къде е най-близкото и удобно място за него, да предаде своите пластмасови капачки, а вече и алуминиеви кенчета“, допълни тя,

 

- реклама -