нежелани обаждания присъда САЩ оферти пътувания

Ужилване! Глобиха мъж от Флорида със 120 млн. долара заради 100 млн. нежелани обаждания

Щатската Федерална комисия по съобщенията (ФКК) наложи рекордна глоба на мъж от Флорида, който е обвинен в извършването на близо 100 милиона „робоколс“(Robocalls).

За това съобщава CNN.

ФКК обяви, че наказва Адриан Абрамович от Маями със глоба от 120 млн. долара за заплаха за обществената безопасност с „незаконните“ обаждания. Комисията, заяви, че незаконните обаждания са били получени до „критични телефонни линии за спешни случаи“, използвани от болници и медицински оператори, както и мобилни телефони и жилищни телефони, без съгласието на получателите.

„Доказателствата показват, че Абрамович е извършител на една от най-големите и най-опасни незаконни кампании за извършване на фалшиви обаждания , които Комисията някога е разследвала“, каза ФКК в мотивите си.

Robocalls са автоматизирани телефонни обаждания, които ФКК счита за незаконни, освен ако получателят не се съгласи да приеме разговора.

В решението се казва, че Абрамович е направил 96 милиона такива обаждания през тримесечен период през 2016 г. като част от „схема за телемаркетинг“. В оплакването от 2017 г. той е обвинен в използването на техники, за да накара хората да отговарят на обажданията, като фалшивото обаждане се представя като идващо от местен номер.

С тези обаждания той е предлагал с намаление пътувания за Мексико, Карибите и Флорида от името на реномирани травъл агенции в САЩ. Според ФКК тези оферти нямат нищо общо с тези агенции и се считат за измама с телекомуникационни услуги.

- реклама -