падане, обиколка на Полша

Ужасяващо падане в обиколката на Полша, двама берат душа – ВИДЕО

Първият етап на обиколката на Полша завърши с ужасяващо падане метри преди финала. В него бяха замесени неколцина колоездачи и един съдия.

Причината за падането беше Дилан Хрьоневеген. 27-годишният спринтьор на Йъмбо-Висма изблъска сънародника си Фабио Якобсен. 23-годишният Якобсен (Декьонкик-КуикСтеп) мина през оградата и отнесе съдията. Хрьоневеген падна пресичайки финалната линия. След него на асфалта се озоваха още неколцина колоездачи. По-късно Хрьоневеген беше дисквалифициран, но резултатите от етапа не са обявени.

падане, обиколка на Полша
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Двама са в критично състояние

Организаторите веднаха повикаха линейки, включително дойде и хеликоптер. Състоянието на двама от пострадалите е критично. „Фабио е много зле. Има сериозна травма на гръбнака и белите дробове. Интубирах го, сърцето му е стабилно, но загуби много кръв. Но е жив и се надяваме да спечели битката“, заяви доктор Барбара Йершина – официалният лекар на Обиколката.

Фабио Якобсен е спрял да диша на няколко пъти. Борбата за живота му е продължила 40 минути на място. Докторите са го поставили в медикаментозна кома, след което са го транспортирали в болница.

Съдията също има травма на гръбнака и на главата. Той е загубил съзнание, но като цяло е в по-добро състояние. Други трима колоездачи също са приети в болница, но те са с доста по-леки травми.

„Мислите ни са с Фабио Якобсен и всички пострадали в инцидента. Подобни неща не би трябвало да се случват. Извиняваме се от все сърце“, се казва в изявление на Йъмбо-Висма.

- реклама -