Марк Ут, Шалке 04

Ужасяваща травма за Марк Ут от Шалке

Нападателят на Шалке 04 Марк Ут пострада много сериозно по време на двубоя с Аугсбург. В десетата минута той удари главата си с тази на Феликс Удуокай при сблъсък във въздуха. Ут загуби съзнание още във въздуха и се строполи по ужасяващ начин на терена.

Всички играчи веднага започнаха да жестикулират към медицинските екипи. Лекарите и физиотерапевти щурмуваха игрището, докато Удуокай плачеше близо до съперника. Капианът на Шалке Омар Маскарей се нае да държи системата, останалите играчи на двата отбора просто се молеха.

Десет минути по-късно медицинските екипи разрешиха Марк Ут да бъде изнесен на носилка.

Половин час по-късно от Шалке обявиха, че състоянието на нападателя е стабилно. Той е в болница в Аугсбург и е контактен.

Аугсбург измъкна 2:2 в 93-ата минута

След края на двубоя реферът Мануел Грефе обясни, че е попитал треньорът и спортният директор на Шалке дали мачът да продължи. От клуба са дали положителен отговор.  И кралсосините бяха на път да вземат първата си победа от 26 мача насам, но не успяха, защото в драматичното второ полувреме Аугсбург изравни в третата минута на добавеното време.

Баварците откриха в 32-ата минута след автогол на Суат Сердар. Това беше гол номер 300 след статично положение през този сезон в Бундеслигата.

После обаче ситуацията на Аугсбург се обърка много сериозно. Първо в 52-ата минута Раман изравни. В следващата Нидерлехнер беше изгонен и домакините останаха с човек по-малко. След още осем минути Сердар се реваншира и изведе Бужелаб за 1:2. Но в добавеното време две резерви комбинираха за 2:2. Грегорич центрира и Рихтер реализира с глава.

- реклама -