Ужасяваща история на Люба – детето Маугли от Русия

Люба е на 5 години. Открита е от московските власти в апартамент на ужасите – скимтяща сред купчини боклуци. Ужасяваща история на момичето, което руските медии кръстиха детето Маугли, потресе цяла Русия.

Люба не може да говори, само издава звуци.

Не може да се храни, страхува се от водата – течаща в апартамента, в който е открита, няма. Има признаци на анорекция, заболяване на ушите. Когато я открили спасителите й дали вода. Момиченцето набързо изпило 2 чаши. Когато я приели в болницата, лекарите се разплакали при вида на момиченцето. С усилия я накарали да легне на леглото. В жилището тя е спяла само на пода, сред купчините с боклуци. Люба е изключително мнителна към хората – разбирамо, след като друг освен майка си не е виждала.

Майката вече е арестувана.

Защото е  обрекла детето си на смърт – изоставено само, без вода, храна, светлина, в пълна с боклуци стая. Около вратлето на изтощеното дете, почти врязан на шията, имало… ластик за коса. Според психолозите родната майка на детето изглежда напълно нормална. Ирина Гаращенко е жена на 45 години, безработна.

Къде са били съседите и социалните служби.

Апартаментът на ужасите се намира в покрайнините на Москва. Съседите знаели, че Ирина има проблеми с плащането на наема. Питали майката защо от жилището се разнася лоша миризма. Тя им отговаряла, че има проблем с тръбите за канализацията и това им било достатъчно като обяснение.

Два пъти социални ходили до апартамента, но се отказвали да влязат, след като никой не им отворил.

Участъковият полицай също ходил до адреса, чувал писъците на детето. Сега обаче отказвал да обясни защо е останал безучастен. За действията и бездействията на отделните институции предстои да се произнесат следователите по образуваното дело.

На Люба са назначени медицинска, амбулаторна, психологическа и психиатрична съдебни експертизи.

Бащата на детето, бил в неизвестност. Полицията издирва други роднини на детето. Вероятно майката ще отиде в затвора. Тепърва ще се решава въпросът с отнемането на родителските й права.

- реклама -