Александър Зверев
Снимка: twitter.com/rolandgarros

Ужасна травма отказа Зверев срещу Надал – ВИДЕО

Ужасна травма сложи край на опита на Александър Зверев да спре Рафаел Надал на „Ролан Гарос“. Германецът обърна глезена си във втория сет, свлече се на земята и закрещя от болка. На корта влезе инвалидна количка, за да го закара до съблекалните. После той излезе на патерици, за да поздрави публиката. Би било учудващо обаче, ако Зверев успее да се възстанови за Уимбълдън. Третият турнир от Големия шлем започва само след три седмици.

Иначе полуфиналът се развиваше изключително интересно. Надал спечели първия сет със 7-6(8). Във втория двамата се пробиха осем пъти в първите девет гейма и стигнаха до 6-6. Точно тогава дойде и травмата на германеца.

По-късно днес ще стане ясен и съперника на Надал. Във втория полуфинал играят Каспер Рууд и Марин Чилич. Испанецът стига до 14-и път до спора за трофея. Той спечели предишните 13 финала в Париж, на които игра.

Съблекалнята е малка и беше много трудно и тъжно да го видя как плаче. Мечтаех за този финал, но не и по този начин. Усещам тъга заради Саша – той правеше супер турнир до момента“, каза Надал.

- реклама -