Ужасът на войната: руски рапър се самоуби, след като получи повиквателна

Популярен руски рапър се самоуби, след като получи повиквателна за частичната мобилизация. Иван Петунин сложи край на живота си, като преди това обяви, че не е склонен да убива.

„Петунин, който пише песни и се изявява под псевдонима Walkie е скочил в петък от 11-ия етаж на жилищен блок в Краснодар. Преди това е оставил прощален запис, в който казва „Не съм готов да убивам!“, съобщава местно издание, цитирано от 24 часа.

„Ако гледате това видео, това означава, че вече не съм сред живите. Моят приятел Ром Сван беше казал да си силен духом, това означава, че имаш душа. И върху своята душа аз не мога да поема греха на убийството, и не искам. Аз не съм готов да убивам за каквито и да са идеали. За мен да убиеш човек на война или просто така, е това, което не мога да направя. Аз нямам право да взема в ръцете си автомат и да стрелям по хора. Да, аз имам отсрочка от мобилизацията заради това, че съм лежал в ПНД (психично-неврологичен диспансер), но ми се струва, че в близките дни частичната мобилизация ще се превърне в пълна. Имам две ръце, два крака, пръст – показалец, да натиска спусъка, а автомат някакъв ще ми дадат“ – казва рапърът в предсмъртното си послание.

Преди месец прокуратурата в Москва поиска от съда да обяви за екстремист друг рапър – Оксимирон. Той е един от най-популярните музиканти в Русия и се противопостави публично на инвазията в Украйна.

Взривове разтърсиха Донецк и Луганск

- реклама -