Ужасът в Барселона продължава: Нападателите държат заложници

Шофьорът на вана, който се вряза в пешеходци на булевард „Ла Рамбла“ в Барселона, се укрива в намиращ се наблизо турски ресторант и е възможно да държи заложници. Това съобщава испанският в. „Периодико“.

По информация на агенция „Ройтерс“ в заведението за хранене са се барикадирали двама души, които имат оръжия.

Най-малко двама души са загинали, след като ван се вряза в пешеходци на булевард „Ла Рамбла“ в Барселона. Това заяви източник от регионалното правителство на автономната област Каталуния, чиято столица е Барселона.

По-рано местни медии съобщиха за трима загинали и около 25 ранени.

От българското външно министерство посочват, че няма информация за пострадали наши сънародници.

Извършителят на нападението, което полицията разглежда като терористичен акт, все още не е задържан. Вестник „Периодико“ съобщава, че заподозреният се укрива в намиращ се в близост турски ресторант. Не е изключено той да държи и заложници.

По информация на агенция „Ройтерс“ в заведението за хранене са се барикадирали двама души, които имат оръжия.

Районът около инцидента е отцепен, а няколко линейки и полицейски коли са на мястото.

Известният булевард „Ла Рамбла“ е една от натоварените улици в Барселона и предпочитано място за туристи и улични артисти.

Испания е една от държавите, които се откроиха като възможни цели на джихадисти. Според екстремистки сайтове страната е мишена заради своята история, тъй като в миналото голяма част от територията й е била под мюсюлманско влияние. /

- реклама -