убийство
снимката е илюстративна

Ужас в Силистренско: 19-годишен наръгал общо 27 пъти жена, за да я ограби

Окръжна прокуратура – Силистра задържа за срок до 72 часа 19-годишния Ф.Р. от с. Скала. Той е привлечен към наказателна отговорност за грабеж с убийство.

Тялото на жертвата е намерено на 7 май 2021 година, в помещение на дома й в село Скала.

51-годишната жена имала общо 27 прободно – порезни рани в областта на гърдите, лява ръка и гръб.

Установено е че смъртта й е настъпила вследствие на остра кръвозагуба.

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жената има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне.

Според нейни близки тя е била и изнасилена.

Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на жената също е отнет, като колата е намерена след пътно произшествие в съседно село.

В резултат на проведените действия по разследване на случая е установено, че извършител на престъплението е Ф.Р. на 19 години от същото село.

Той е открит късно вечерта в с. Поройно. Той направил самопризнания и бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него тежко умишлено престъпление, за което в закона се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В Окръжен съд – Силистра е внесено искане за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо 19-годишният Ф.Р. Според Прокуратурата съществува реална опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, както и възможността да напусне пределите на страната и да възпрепятства разследването.

- реклама -