Лондон

Ужас над Темза! Свидетелите през сълзи разказват за кошмара!

Кошмарна нощ преживяха стотици туристи, разхождали се по Лондонския мост и станали свидетели на кървавия атентат.

Приятната вечер станала ужасяваща само за няколко секунди. Ето какво разказват свидетелите:

„Видях този ван да се движи наляво и надясно. Наляво и надясно. Опитвайки се да удари колкото се може повече хора“, каза Алесандро пред радио BBC. „Имаше пет или шест души, на които се опитахме да помогнем, бяха млади хора“.

„Движеше се от едната страна на другата страна, виждах го да удря хора“, каза Марко, който излязъл, за да снима „Тауър Бридж“ на нощна светлина. „Удариха едно момиче и го изхвърлиха на около 20 фута (6 метра) във въздуха. Бедното момиче, видях я как скача във въздуха“.

Таксиметровият шофьор Крис каза пред радио LBC, че е видял мъже, които се движат с дълги ножове, излизащи от микробуса. „Трима мъже излязоха с дълги остриета с дължина 12 см (30 сантиметра) и нападаха на случаен принцип“.

Свидетелят Ерик видял как тримата излизат от микробуса и си помислил, че ще помагат на онези, които са били ударени. Те обаче ги „ритаха, удряха и извадиха ножове. Това беше ярост“. „След това те се запътиха към пазара с вик „Това е за Аллах“, разказа очевидецът.

Алекс Шелъм пък преживял най-страшните мигове: „Приятелката ми кървеше тежко откъм врата – сякаш гърлото й е бе прерязано“, разказва той. Двамата били на ресторант, когато започнала атаката. Хората в заведението се опитвали да спрат кръвта на момичето.

Терористичната атака в Лондон, която взе 6 невинни жертви, а 48 бяха ранени, провокира вълна от съчувствие и съпричастност на местното население.

Мащабна акция за подслон на непознати, но изпаднали в нужда британци в Лондон тръгна във „Фейсбук“ и „Туитър“ час, след като информацията за пореден акт на насилие на Острова изтече в медийното пространство.

- реклама -