ясла изоставено дете

Уволниха медицинската сестра, тормозила дете във варненска ясла

Във Варна уволниха медицинската сестра, която беше уличена от аудиозапис, че е обиждала деца в детска градина „Морска звездица“, съобщи Нова телевизия.

По случая започва проверка на прокуратурата. Предстоят и разпити на свидетели. АКо вината на медицинската сестра се докаже, тя може да бъде осъдена на до 3 години лишаване от свобода и пробация, както и да бъде подложена на обществено порицание.

Скандалният запис беше направен от родителите на едно от децата, след като забелязали рязка промяна в поведението на детето си.

„Започна да плаче вечер с часове наред, започна да си удря шамари по лицето, бяхме много притеснени. Бяхме чували оплаквания и от други родители. Сложихме записващо устройство в любимата играчка на нашето дете“, обясни майката Кремена Гинкова. „Когато чух записа, се разплаках“, допълва тя.

Записът е направен миналия петък, а родителите го предоставят на ръководството на детската градина и на Община Варна още в понеделник.

Директорката на детската градина Драгомира Македонска заяви пред Нова телевизия, че медицинската сестра работи от три години в детската градина, има над 15-годишен стаж в системата и досега не е имало оплаквания от нея.

Срещу медицинската сестра обаче е постъпила жалба в общината през ноември. Жалбата е подадена от майката на друго дете. От общината направили проверка в детската градина, но не открили нарушение.

Родителите, направили записа, са категорични, че детето им повече няма да посещава това детско заведение.

- реклама -