БГТОЛ, управление, служител, уволняват, дисциплинарно, молдовец, винетка

Уволниха дисциплинарно служителя на БГ ТОЛ, обиждал чужденци на „Дунав мост“

Уволниха дисциплинарно служителя на БГТОЛ, който обижда и крещя на чужденци на „Дунав мост-Русе“. Това съобщи не пресконференция министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов след приключилата проверка  по случая.

Вече е издадена заповедта за освобождаването и тя ще бъде връчена на служителя, поясни той.

Видео, публикувано в социалните мрежи показа как служител крещи на молдовски гражданин и обяснява, че трябва да си плати. Молдовецът е наречен „маймуна“, а скандалът става пред гише. Клипът е сниман преди седмици. Всички участници са леко облечени.

Според доклада за извършената проверка на ГКПП „Дунав мост-Русе“ е възникнал скандал между молдовски граждани и въпросния служител. Причината е била неплатена винетка.

На молдовския гражданин е наложена глоба, защото е шофирал без винетка в продължение на 15 минути преди да си закупи такава. Автомобилът му е регистриран от системата и глобата е безспорно дължима, изтъкна Гроздан Караджов.

На Дунав мост служителите на митниците поискали съдействие от колегите си от тол управлението да разяснят на молдовския гражданин защо му е наложена санкция.

След това чужденецът е платил на гише на Агенция „Митници“.

„Не се потвърждава подозрението, че служители на ТОЛ управлението са искали кешово плащане. Внимателно слушахме и записа, там също няма такива данни“, каза министър Караджов.

По думите му дисциплинарното производство по случая е започнало на 2 ноември и завършването му според него е забавено:

„Моето мнение е, че тази процедура е забавена, макар че все още е в законово изискуемия срок, който е два месеца“, каза министърът.

Според него обаче този срок трябва да бъде съкратен. Караджов обяви, че ще издаде разпореждане за това.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов се обяви за повишаване на винетната такса за тежкотоварните камиони. Това обаче може да се случи само след разговори с превозвачите.

Проверката показва, че няма данни за отклонение на средства от такси за винетки и глоби. За събирането на дължимите суми тол управлението работи с различни съконтрагенти.

- реклама -