Пирогов

Уволниха дежурен екип от Пирогов заради смъртта на върнат пациент

Изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов издаде заповеди за уволнения на служители от дежурния екип, приел 74-годишен пациент, починал в болницата.

Това става след проверка, направена в болницата във връзка с отворено писмо на Евелина Добрева, съпруга на Спас Добрев, което е изпратено до министъра на здравеопазването.

Установено е, че екипът не е записал резултатите от извършения преглед на 74-годишния пациент и не са му били направени лабораторни изследвания

Не са спазени и техническите и технологичните правила и не са изпълнени трудовите задължения на дежурния екип, категорични са резултатите от проверката.

Спас Добрев умира на 16-ти септевмри, след като получава криза и не може да диша, а кръвното му пада драстнично.

Извиканата линейка идва час и 20 минути по-късно. Екипът на Спешна помощ кара пациента в най-близката болница – Пирогов, но оттам го връщат, защото случаят не бил за тях.

Спешният екип излъгал, че няма нужното оборудване в линейката

Това станало в опит да убедят колегите си от Пирогов, че трябва да приемат Спас Добрев, чието състояние продължавало да се влошава. След отказа линейката поема към Александровска болница, където по-късно пациентът умира.

В момента там също тече проверка по случая.

- реклама -