Ловешка

Удвояват патрулите в Ловешка област след трите тежки катастрофи с жертви и ранени

МВР ще увеличи двойно патрулите в Ловешка обалст, където само за 2 дни станаха 3 тежки катастрофи, отнели човешки живот. Инцидентите станаха през 10 км разстояние.

След поредната катастрофа снощи, при която загина една жена, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и главният секретар Младен Маринов посетиха пътния участък, за да се запознаят на място с фактическата обстановка при с. Български извор.

След оперативен анализ е решено да се засили присъствието на пътни полицаи и светлинна сигнализация на патрулите

Разпореден е анализ за причините на пътните инциденти в района от последните два дни. Главният секретар на МВР Младен Маринов обърна внимание на шофьорите да спазват пътната маркировка и знаци, както и да изпреварват разумно. Той призова шофьорите да мислят как ще стигнат, а не колко бързо.

Безопасността на движението е споделена отговорност и нека всички дадем своя принос за намаляване на пострадалите при катастрофи. Това казва министър Валентин Радев в поздравителен адрес по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В поздравителния адрес се посочва:

„По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват или остават с тежки травми хиляди хора. Голяма част от тези катастрофи е можело да бъдат предотвратени.

За жалост грешките и нарушенията на участниците в движението са довели до смърт. Пътните инциденти са най-нелепата причина за смъртността сред хората. Катастрофите оставят трайна следа в живота на пострадалите. Мъката и страданията на семействата и близките на жертвите са големи.

Нека на този ден споменем загиналите, изкажем съболезнования на техните семейства и призовем живите да пазят живота и здравето при движение по пътищата.

Безопасността на движението е споделена отговорност и нейното подобряване не е по възможностите само на една организация или институция. Нужно и важно е всички да намерим начин проблемите на безопасността по пътищата да имат място в ежедневието на семействата, учебните заведения, институциите и организациите.

Денят на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата като част от големия проблем – култура за здравословен начин на живот.

Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване на пострадалите в движението по пътищата.

Хубаво е, ако на този ден намерим начин да отбележим Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия в цялата страна.

В памет на загиналите и пострадалите да призовем всички да пазят както своя живот и здраве, така и живота и здравето и на другите участници в движението, да пазят и обучават своите деца и членовете на семейството. Всеки живот си заслужава усилията“.

- реклама -