Уулвърхемптън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Уулвърхемптън забрани на играчите магазините

Уулвърхемптън Уондърърс забрани играчите си да пазаруват в магазини. Причината е новият щам на коронавируса, който върлува в Англия.

Мениджърът на вълците Нуно Ешпирито Санто, който иска Висшата лига да въведе двуседмично тестване на играчи и персонал заради ръста на заразени в Англия, каза, че клубът е отвърнал, организирайки пазаруващи за целия състав.

„Имаме персонал, който да ходи да в супермаркетите вместо тях. Трябва да избегнем всякакъв риск, защото имаме малък състав и имаме проблеми с контузени играчи. Не можем да си позволим да загубим играч заради вируса. Казваме им редовно „не се успокоявайте и бъдете внимателни“. Нашият кухненски персонал осигурява всички основни неща, от които имаме нужда. По време на пика на пандемията, всички разполагаха с тях. Когато ситуацията се подобри, казахме на играчите „свободни сте да отидете и да пазарувате“. Но предвид ръста в заразените и тази нова мутация, която притеснява всички, налагаме отново тези мерки. Те целят да пазим себе си“, заяви той.

„Привилегеровани сме като професионалисти във футбола, толкова много хора се грижат за нас. Невъзможно е за останалата част от обществото. Но това не променя факта, че всички трябва да се грижат един за друг“, завърши мениджърът на Уулвърхемптън.

- реклама -