Уудс

Великолепен Уудс триумфира за пети път на Мастърс

Тайгър Уудс завърши едно от най-забележителните завръщания в спорта. Той сложи край на 14-годишната си суша без спечелен трофей от Мастърса, триумфирайки със Златното сако за пети път. Американецът завърши с два удара под 70 и един пред Дъстин Джонсън, Брукс Кьопка и Ксандер Шофел. За 43-годишния голфър това бе 15-та титла от Мейджърите и негова първа след Ю Ес Оупън (2008). Той се доближи на три от рекордьора по спечелени Мейджъра Джак Никлаус (18).

„Малко ми е паднал гласът от викане“, каза шампионът. „Просто се опитвах да остана в битката за титлата. Изведнъж поех лидерството. Когато достигнах до последната 18-а дупка, исках да направя само и единствено пар. Когато всички приключи успешно, не знам какво се случи, просто изкрещях от радост. Да бъда тук с децата ми е наистина нещо специално. Баща ми бе тук с мен през 1997-а, а сега аз съм тук със своите деца. Това е една от трудно извоюваните ми и ценни титли. Заради това което се случи през последните няколко години и травмите, които ме съпътстваха през кариерата“, добави победителят.

43-годишната легенда бе отписан от мнозина за големия спорт след четири операции на гърба и няколко на коляното. Уудс започна последния ден на поделено второ място със своя сънародник Тони Финау. Лидер бе италианецът Франческо Молинари – 13- под пар 203. Въпреки това, американецът направи няколко отлични удара, а Молинари ще трябва да почака за своята дебютна титла.

Две богита на Молинари короноваха Уудс

Уудс и Молинари бяха в битка и на миналогодишния Оупън Чемпиъншип, който бе спечелен от италианеца. В Огъста обаче той допусна грешки на 12-та и 15-та дупки, след като намери водата и в двата случая. Двете двойни богита сложиха край на мечтите на 36-годишния състезател от Торино за дебютна титла от Мастърса.

Уудс прибра рекорден чек за победителя от 2.07 млн. долара. Неговият последен триумф в Мастърса бе през 2005.

- реклама -