сн. БГНЕС

Утре 24 часа без прекъсване всички технически средства на КАТ ще следят за превишена скорост

Утре 24 часа без прекъсване всички технически средства на „Пътна полиция“ ще установяват нарушения за превишена скорост.

„Специализираната полицейска операция е във връзка членството на България в европейската организация на Пътна полиция и ще продължи до неделя“, съобщи представител на полицията.

„Особено важно е да отбележим, че утре 24 часа без прекъсване всички технически средства на „Пътна полиция“ ще установяват нарушения за превишена скорост и контролът в тази посока ще бъде срок не само на територията на България, а на територията на целия Европейски съюз“, казаха още от „Пътна полиция“.

сн. БГНЕС

От началото на година техническите средства за скорост са били натоварени максимално. „Това е един от основните начини за контрол на пътищата. Констатирани са над 400 000 нарушения за превишена скорост от началото на годината. За всички тях са съставени електронни фишове или предстои нарушителите да бъдат санкционирани”, казаха още от КАТ.

Те напомнят, че санкциите за превишена скорост започват от 20 лв. за превишаване с 10 км/ч с прогресивно увеличаване спрямо самата скорост на автомобила.

 

- реклама -