Усик

Усик: „Украйна и честта ѝ са по-важни от всеки мач“

Световният шампион в тежка категория Александър Усик заяви, че „Украйна и честта ѝ са по-важни от всеки боксов мач“. Той го направи в интервю за СиЕнЕн.

35-годишният боксьор се прибра преди дни в Украйна и се записа в армията. „Не ме е страх. Абсолютно не ме е страх. Но съм в шок – как е възможно това да се случва в 21 век“, каза още той. Усик говори от мазе в Киев с помощта на преводач.

„Не знам кога ще се върна на ринга. Нямам никаква идея. Но страната ми и моята чест са по-важни от шампионския колан“, добави Усик.

Той е роден в Крим и от началото на руската инвазия агитира срещу войната. Той също така се обърна към Владимир Путин, за да го помоли да спре бойните действия.

Усик е един от украинските боксьори, които бранят родината си. Василий Ломаченко, също световен шампион, и двукратен олимпийски шампион се записа в опълчението. Братята Витали и Владимир Кличко също са в Киев. 50-годишният Витали е кмет на Киев от 2014-а. 45-годишният Владимир пък се присъедини към военните резерви преди седмица.

- реклама -