Александър Усик
Снимка: twitter.com/MatchroomBoxing

Усик и Фюри ще се бият в Саудитска Арабия

Тайсън Фюри ще се изправи срещу Олександър Усик в Саудитска Арабия, съобщи промоутърът Франк Уорън. Това ще е първата битка през новия век, която ще обедини всички пояси в тежката категория.

Фюри държи титлата по версията на WBC, докато Усик притежава поясите на IBF, WBA и WBO. Организаторите все още не са готови с дата за битката за абсолютен шампион. За момента е ясно само мястото на провеждането ѝ – Рияд. Според БиБиСи възможна дата е 23 декември.

„Това е най-големият мач в нашия спорт. Боксьорите в тежка категория винаги предизвикват огромен интерес сред феновете и нямам съмнение, че ще станем свидетели на най-големия двубой през новия век“, казва Уорън в съобщение до медиите.

Последният двубой за абсолютен шампион в тежка категория беше проведен през 1999 г. Тогава Ленъкс Люис победи Ивендър Холифийлд. Люис обаче още през следващата година сдаде титлите.

Усик (21/0) надви Даниел Дюбоа в Полша през миналия месец. Украинецът е с четири победи срещу британци в последните си четири двубоя. В тях влизат и двата успеха срещу Антъни Джошуа в последните три години.

За Фюри това ще бъде първи истински бой от победата над Дерек Чисора през декември.

- реклама -