US военни в столичен хотел разбуниха духовете (снимка)

Снимки на US военни в столичен хотел разбуниха духовете в социалните мрежи през уикенда. Фотосите на група американски армейци предизвикаха всевъзможни догадки.

Това са били група американски военнослужещи, минаващи транзитно през България, обясниха от Министерството на отбраната, цитирани от „Труд“.

Според информацията на ежедневника, поради метеорологичните условия полетът им е бил отменен. Така те са пренощували във въпросния хотел и вече са излетели от София, допълниха от МО.

Към момента не се знае за къде точно са пътували военните. От МО не уточняват тази информация.

Байдън одобри пращането на US военни в Източна Европа

В началото на месеца US президентът на САЩ Джо Байдън одобри пращането на допълнителни военни в три страни от Източна Европа. Според данните от Пентагона допълнителните военни сили ще бъдат изпратени скоро в Полша, Германия и Румъния.

Според CNN изпращането им е знак за подкрепа към партньорите на натовските партньори на САЩ, които се чувстват застрашени от Русия. И по-конкретно от струпването на военни от страна на Москва на границата с Украйна. Според официални източници, цитирани от телевизията, допълнителните военни сили ще бъдат изпратени „в близките дни“.

Те включват 2000 американски войници, които ще бъдат изпратени в Полша и Германия, съобщава прессекретарят на Пентагона Джон Кърби. Отделно близо 1000 други военнослужещи, които в момента са в Германия, ще бъдат пренасочени към Румъния. Кърби подчертава, че това е временна мярка и акцентира: „Тези сили няма да се бият в Украйна“.

Източник и снимка: Труд

- реклама -