Ураганът „Янос” удря Гърция до часове

Регионалният секретариат за гражданска защита на Йонийските острови издаде предупреждение до гражданите, призовавайки за ограничаване на движението на хората на остров Закинтос от тази вечер до полунощ в петък. Причината е ураганът „Янос” наближаващ региона, съобщи порталът „Talking Greece”.

Съобщава се, че местните власти на островите в Йонийско море са призовали жителите на Кефалония и Итака да останат у дома си от четвъртък до петък в-вечерта.

Прогнозите за времето предвиждат ураганен вятър, достигащ силата на ураган от категория 1. Обилни валежи могат да доведат до опасни наводнения.

Много села в Закинтос и Кефалония са изправени пред проблеми с доставката на електроенергия, но според съобщенията те своевременно се отстраняват, докато в Итака се е запалил електропровод, но скоро след това също е бил ремонтиран.

Училищата на трите острова няма да отворят врати днес.

Тежките камиони, ремаркетата и автобусите имат забрана да използват националната магистрала в Западна Гърция, заяви заместник-министърът по гражданска защита и управление на кризи Никос Хардалиас.

Хардалиас каза, че горните ограничения за движение ще бъдат в сила до 21.00 ч. днес.

- реклама -