Флорънс

Ураганът Флорънс отслабна до тропическа буря (СНИМКИ)

Бурята Флорънс, която засегна югоизточното крайбрежие на САЩ, отслабна до тропическа буря. Въпреки това опасността остава. Очакват се проливни дъждове. Има опасност от торнадо.

Ветровете на урагана Флорънс отслабват постепенно, но проливните дъждове наводниха стотици домове и нанесоха огромни инфраструктурни щети.

Град Уилмингтън в щата Северна Каролина бе отцепен. Повече от 900 души там бяха спасени от надигащите се води. 15 хиляди остават във временни подслони.

Расте броят на жертвите. Според някои съобщения те вече са 15 души. Около милион домакинства в щата са без електричество.

Метеоролозите предупреждават, че реките в Северна Каролина достигат рекордни равнища и има опасения, че през следващите няколко дни може да се стигне до най-опустошителните наводнения в историята на щата.

Хиляди получиха нареждане да се евакуират. Пред бензиностанциите в Уилмингтън се извиха километрични опашки.

Расте броят на жертвите на тайфуна Мангхут. Най-малко 65 са жертвите на стихията на Филипините, двама души са загинали в Китай. Около 40 души са в неизвестност.

В Хонконг бяха спрени влаковете и общественият транспорт, полети – отменени, а основните пътища – затворени.

Южните райони на Китай очакват още проливни дъждове днес. Там супертайфунът вече получи прозвището „кралят на бурите“ и е една от 10-те най-големи бури от десетилетия. Скоростта на вятъра надвишава 160 км/ч.

В провинция Гуандун бяха евакуирани над 2,5 милиона души.

- реклама -