Ураган погуби двама посетители на фестивал в Австрия – СНИМКИ

Двама души загинаха и около 50 бяха ранени, след като разразила се буря срути огромен тент на традиционни фестивал на музиката и бирата в австрийската община Санкт-Йохан-ам-Валде

Според полицията на провинция Горна Австрия трагедията се разиграла тази нощ. Ураганният вятър напълно разрушил фестивалното помещение и разхвърлял предметите и вещите в него. В момента на произшествието във фестивалния тент е имало 700 души. Жертвите са загинали от удари в подпора на шатрата и в мебели.

Около 50 са получили различни травми, като 10 от тях са в критично състояние. Всички пострадали са откарани в местни болници. Спасителите допускат, че общият брой на потърпевшите може да се увеличи, защото едва днес преди обед много от хората започнали да търсят помощ.

Установена е личността на загиналите – 28-местен мъж и 19-годишна студентка от Румъния. Спасителите и медиците организираха „гореща“ телефонна линия за роднините и близките на пострадалите.

Силна буря връхлетя днес и съседна Чехия, прекъснати са далекопроводи, изкоренени са хиляди дървета, за щастие няма жертви.

Хиляди семейства останаха без ток, спряно е железопътното движение край град Ческе Будейовице заради паднали дървета върху линията. Това е най-големият град в южната част на страната, фактически е спряна железопътната връзка с град Пилзен в Западна Чехия и с австрийския град Линц, който се намира на 100 км в южна посока.

Според предварителните оценки стихията е нанесла щети за 10 милиона евро.

- реклама -