Управляващата партия в Армения отхвърли кандидатурата на Никол Пашинян, той призовава да се блокира страната

Управляващата партия в Армения отхвърли кандидатурата на опозиционния лидер Никол Пашинян.

По-рано днес Пашинян заяви, че ако бъде избран, ще започне преговори с ЕС за премахване на визите. Това каза той на извънредно заседание на парламента. „Ние ще задълбочим отношенията си с ЕС и ще направим всичко да бъдат премахнати визовите изисквания. Надяваме се да започнем преговорите в близко бъдеще“, допълни кандидат-премиерът. Ръководителят на Републиканската партия Варгам Багдасаиян пък заяви, че ще гласува против Пашинян.

Най-малко 20 000 привърженици на опозиционния лидер се събраха в центъра на арменската столица Ереван, като предупредиха законодателите в парламента за сериозни безредици, ако не го изберат за премиер.

Скандиращи „Пашинян е премиер!“, привържениците се събраха на централния площад, където наблюдаваха на живо парламентарната сесия на гигантски екран.

Отхвърленият от управляващите лидер на опозицията в Армения Пашинян призова привържениците си в сряда сутринта да блокират всички пътища в страната, включително летищата.

Той определи 8:00 часа сутринта (7:00 часа бълг.вр.) за начален час на блокадата.

„Републиканската партия (управляващите, бел.ред.) е мъртва. Несъществуващата власт трябва да признае победата и да избере кандидата на народа за премиер“, добави той.

В сряда вечерта стана известно, че депутатите от Републиканската партия в Армения отхвърлят избора на опозиционния лидер Никол Пашинян за премиер

- реклама -