Управляващата коалиция се събира на среща в МС

Среща на партньорите в управляващата коалиция в Министерския съвет. След завръщането си от чужбина се очаква премиерът Бойко Борисов да коментира скандалите в коалицията на Патриотите от последните дни.

Сред първите пристигнали на срещата е лидерът на „Атака” Волен Сидеров. На влизане в сградата на Министерския съвет той показа, че носи стари издания с публикации за Валери Симеонов – „за архива на Бойко Борисов”.

„Отивам да занеса на господин Борисов за неговия архив – как Валери Симеонов  е предлагал да се оттегли от политиката като Доган и смята, че хората искат стабилност без Бойко Борисов. Това е от 2016 – 2017 г.”, заяви Сидеров.

Валери Симеонов заяви по рано днес пред БНТ,че никой не иска извинение от него а само оставката му, която той няма да подаде.

Днес Патриотите трябва да решат дали да поискат оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Още докато беше в Обединените арабски емирства премиерът Бойко Борисов заяви, че няма право – технически и формално – да поиска оставката му. Това трябвало да решат първо в малката коалиция на управлението.

Вчера вицепремиерът и лидер на ВМРО  Красимир Каракачанов заяви, че оставката на Симеонов би означавало да падне правителството.