Цветанов Горанов каракачанов Сидеров ГЕРБ президент Радев

Управляващата коалиция: С изявленията си президентът Радев нажежава политическото напрежение – Видео

Всичко, което днес се изговори, цели нажежаване на политическото напрежение и острото противопоставяне на секторните политики.

Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на извънреден брифинг в парламента. В него участваха министрите на финансите Владислав Горанов, на отбраната Красимир Каракачанов и на регионалното развитие Николай Нанков, както и шефа на парламентарната група на ОП Волен Сидеров.

Смятахме, че днес ще отдадем почит на загиналите пилоти, но за съжаление трагичният инцидент предизвика политическо противопоставяне, заяви Цветанов. „В днешния ден не трябваше изобщо да има подобна реакция. Направихме го само и единствено, за да отговорим на всички колеги от БСП, заедно с техния президент към Румен Радев. Почит към двамата достойни български офицери, които загинаха в този нелеп инцидент“, заяви Цветанов.

„За всички вече е ясно, че президентът Радев ще използва всяка възможност да се позиционира политически. Позицията му го отдалечава от конституционните му правомощия да бъде обединител на нацията. Ние не знаем какво ще прави президентът Радев след 4 г., когато му изтече мандатът. Но ние знаем, че тогава ще продължаваме да носим отговорност“, обобщи Цветанов. Той нарече Радев „уважаеми президент на БСП“. И го попита задочно кой би носил отговорност, ако след 10 г. падне панелен блок – риск, който от ГЕРБ в момента предотвратяват.

На президента дрехата му ушита от работодателя, очевидно му се струва тясна, заяви министърът на финансите Владислав Горанов. И напомни, че само изпълнителната власт може да предлага бюджет. „Никой не може да уволни това правителство с интервю. То може да бъде уволнено, ако е неуспешно по начина, по който е избрано“, отсече Горанов.

„Досега съм казвал доброжелателни думи за президента – като за един начинаещ политик, бих го консултирал. Но в случая се използва трагичен случай за правене на евтина политика. Г-н Радев да заповяда в моето неделно училище, за да го науча как да се държи като истински държавник“, отправи не на шега покана към държавния глава лидерът на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.

„От страна на БСП нямаше конкретни мотиви за вота на недоверие. Имаше общи приказки, проза, поезия“, продължи той. „Дългият опит в политиката ме научи, че нещата става постепенно, бавно, не с поезия и проза“, предупреди още Сидеров.

- реклама -