ГЕРБ Сотир Цацаров председател КПКОНПИ

Управляващата коалиция предлага Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ – Видео

Управляващата коалиция предлага Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия.

Това стана ясно от изявление на ГЕРБ в Народното събрание.

Важно е борбата с корупцията да бъде успешна Създаването на икономическа стабилност и среда, лишена от корупция, привлича чужди инвеститори.

Така аргументира избора Даниела Дариткова, която е председател на ПГ на ГЕРБ.

Сотир Цацаров отговаря на всички изисквания на закона да заеме тази длъжност, тъй като е български гражданин, с юридическо образование и опит в съдебната система, обяви Дариткова.

Изборът е важен за просперитета на държавата, допълни още тя.

Цацаров има много по-голям трудов стаж от предходния председател на КПКОНПИ, а заместниците на комисията нямат такава експертиза.

Това заяви от своя страна Емил Димитров-Ревизоро.

Господин Цацаров е всичко това, което всички други не са! На практика имаме един главен прокурор и една комисия, която може да прави това, което трябва.

Предложението не е спонтанно, а дълъг процес. Той не желаеше, но намерихме аргументи, с които го убедим, че имаме нужда от него, допълни още той.

Изборът на Цацаров е свързан пряко с неговата професионална биография. Няма друг човек, който е изминал всичкия път в системата. Той има нагласата да поеме тежестта на тази длъжност.

Това каза Явор Нотев от „Атака“.

Сотир Цацаров остава прокуратурата подредена и нагласена. Необходим ни е такъв човек, на когото да възложим точно такъв човек, който да организира нещата и в КПКОНПИ.

Дисциплиниран и логичен човек, умен, професионалист, знае къде е границата между институциите и разделението на властите.

Много добре съзнава колко е важно хората да имат доверие в институциите, аргументира се и бившия вътрешен министър Валентин Радев.

Убеден съм, че той е човека за това място.

Процедурата е в ръцете на Народното събрание, обяви Красимир Ципов. Ще можете да попитате самият Цацаров за всички неща, които ви интересуват, допълни той.

Сотир Цацаров не е обвързан политически, каза в отговор на въпрос Емил Димитров.

Трябваше да е „синя каска“ – не е партиен член. Той ще бъде избран от депутатите в Народното събрание. Трябваше да бъде човек, който не е обвързан с никоя партия, а това, че е предложен от политическа партия означава, че ние се обединяваме около една независима кандидатура, заяви още той.

Засега единственият друг официално обявен кандидат е от партия ВОЛЯ на Веселин Марешки. Те предлагат за поста депутата Симеон Найденов.

 

 

 

- реклама -