Камен Плочев, БНТ НЗОК министър на здравеопазването

Управителят на НЗОК Камен Плочев ще бъде изслушан в здравната комисия

Управителят на здравната каса Камен Плочев ще бъде изслушан днес в парламентарната здравна комисия

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник на Бойко Борисов в партията – Цветан Цветанов заяви, че предстои изслушване на Плочев на заседанието на парламентарната група идния вторник. Групата вече изслуша здравния министър Кирил Ананиев. Той бил готов да се срещне с другите парламентарни групи по казуса с оставката на Плочев, включително и с тази на опозицията.

Управителят на НЗОК заяви в телевизионно интервю, че ако ГЕРБ му гласуват недоверие, той ще си отиде от поста. Но отбеляза, че не знае каква е процедурата, кой му е началникът и че не се чувства виновен.

Плочев вече каза, че в неделя е разговарял и с премиера Бойко Борисов, който му обяснил, че трябва да се спрат течове от НЗОК към чужбина. Плочев е категоричен, че Борисов не му е поискал оставката. Миналата седмица министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поиска оставката на Плочев, защото управителят на касата поискал актуализация на бюджета без да я съгласува с министерството. Плочев е категоричен, че е уведомил здравното министерство за намеренията си.

- реклама -