Уорън Бъфет

Уорън Бъфет подкрепи Клинтън и отново закара избиратели до урните в Омаха

Американският милиардер Уорън Бъфет подкрепи Хилари Клинтън и отново закара 10 избиратели до урните в родния си град Омаха.

Бъфет традиционно организира кампанията по извозване на гласоподаватели в Омаха, щата Небраска. Съгражданите на 86-годишния богаташ, които по здравословни или други причини не можеха да отидат до избирателните секции, бяха извозени от доброволци с автомобили и микробуси. С тях пътува и самият Уорън Бъфет, който е в Топ 5 на най-богатите хора в света.

Исторически избор

„Това са избори, за които ще се говори десетилетия наред“, обяви Бъфет, след като даде своя глас. „Ние искаме всеки да има възможността да гласува. Аз гласувам от 1952 г., но сегашните избори са наистина завладяващи“, каза още инвеститорът, който е известен привърженик на Хилари Клинтън.

В САЩ се провеждат всеобщи избори. Освен президент американците избират цялата Камара на представителите, една трета от 100-членния Сената (34 сенатори), губернатори на 12 щата и на двете територии (Пуерто Рико и Американско Самоа), както и кметове на 15 големи града. Право на глас имат 218 млн. жители, 46 милиона от тях вече гласуваха предсрочно.

- реклама -