Манчестър Юнайтед
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Юнайтед обяви загуби от 28 млн. паунда

Манчестър Юнайтед обяви, че досега клубът е загубил 28 млн. паунда заради пандемията от коронавирус. Клубът добави, че това са само начални цифри и реалните загуби ще бъдат много по-високи.

Цифрите бяха съобщени от главния финансов директор Клиф Бати. 20 млн. паунда ще трябва да бъдат върнати на телевизиите дори, ако сезонът бъде завършен. Освен това 8 млн. са били загубени от трите отложени мача в края на март. Според него само от отложения мач с Тотнъм на 15 март Юнайтед е загубил. 4 млн. паунда.

Юнайтед отказа да прогнозира цифра за тоталните загуби от пандемията. Според вицепрезидента Ед Уудуърт се очаква доста висока сума и за второто тримесечие на годината, което ще понесе най-серирозната тежест на загубите.

Приходите за първото тримесечие на 2020-а са спаднали с 18.7% до 123.7 млн. паунда. Клубният дълг е нарастнал със 124.4 млн. паунда до 429.1 млн. паунда.

„Това са безпрецедентни времена. Трябва да приемем, че кризата няма да отшуми за една вечер. Но клубът е поставен на солидна основа. Продължаваме да сме оптимисти за дългосрочното бъдеще на клуба. И ще е така докато минаваме през някои от най-необикновените изпитания в 142-годишната история на Манчестът Юнайтед“, заяви Уудуърт.

- реклама -