Дарън Флетчър, Манчестър Юнайтед
Снимка: twitter.com/manutd

Юнайтед назначи първи технически директор: Дарън Флетчър

Манчестър Юнайтед назначи първия в историята на клуба технически директор. Това е бившият футболист на тима Дарън Флетчър. Флетчър беше върнат на „Олд Трафорд“ през януари от Оле Гунар Солскяер. Тогава той беше привлечен към тренорския щаб.

„Движим се в правилната посока. Очаквам да продължим както досега с Оле и неговия екип“, коментира Флетчър. Преди месеци той обяви, че няма нужния опит за подобна роля. Шефовете на клуба обаче са останали впечатлени от футболните му познания и умения, които той е демонстрирал и в първия тим, и при юношите.

Юнайтед обяви и други промени. Джон Мъртоу става футболен директор, а Мат Джъдж – директор по футболните преговори. Червените дяволи търсят футболен директор вече две години – след уволнението на Жозе Моуриньо през декември 2018-а. Солскяер е бил наясно, че такъв ще има още при назначението си. Той ще работи с Мъртоу, но мениджърът ще има право на вето по трансферите.

Мъртоу е в клуба от 2013-а, когато мениджър беше Дейвид Мойс. Той е отговорен за промените в юношеската академия на клуба, както и за развитието на женския отбор на Юнайтед.

„Джон ще помогне много за изграждането на младите играчи и за интегрирането им в първия тим. Не се съмнявам, че той ще продължи да развива футболната страна на клуба“, добави Флетчър.

- реклама -