Ралф Рангник
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Юнайтед обяви назначението на Рангник

Mанчестър Юнайтед обяви официално назначаването на Ралф Рангник за мениджър. Той поема червените дяволи до края на сезона. За това, че немският специалист е фаворит, се разбра преди няколко дни. 63-годишният треньор наследява на поста Оле Гунар Солскяер, който беше уволнен на 21 ноември.

Рангник ще започне да води отбора, след когато получи работна виза за Великобритания. След края на сезона той ще остане като консултант за период от две години. Той идва от Локомотив Москва, където пък пристигна през лятото.

Ралф е един от най-уважаваните треньори и иноватори в европейския футбол. Той беше първият ни избор за временен треньор“, коментира директорът на клуба Джон Мъртоу.

„Развълнуван съм да започна работа в Манчестър Юнайтед и съм концентриран върху това да направим този сезон успешен. В тима е пълно с талантливи играчи, като има отличен баланс между опит и младост. Усилията ми през следващите шест месеца ще бъдат насочени към това футболистите да разкрият пълния си потенциал. Не само индивидуално, но и като отбор“, заяви Рангник.

Червените дяволи имат само една победа в осем мача във Висшата лига. В четвъртък те приемат приемат Арсенал, а три дни по-късно са домакин на Кристъл Палас.

- реклама -