United Group дарява 1 милион евро в подкрепа на Украйна

United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа,

обяви, че дарява 1 милион евро на 2 благотворителни организации в подкрепа на усилията за хуманитарна помощ, свързани с войната в Украйна.

Парите ще бъдат разделени между Международния медицински корпус – организация, фокусирана върху предоставянето на спешна медицинска помощ и свързаните с нея услуги на хората,

намиращи се в извънредни ситуации, и Bright Kids Charity – украинска благотворителна организация, посветена на подпомагането на болни, инвалиди и деца в неравностойно положение.

United Group е шокирана и разтревожена от опустошението, което продължава да бъде нанасяно върху Украйна и нейните граждани. Мислите и сърцата ни са с невинните жертви на тази война и с всички, които са били засегнати от нея.

Главният изпълнителен директор на United Group Виктория Боклаг сподели:

„Нищо на този свят не е по-ценно от човешкия живот и най-големият ни дълг като хора е да правим всичко по силите си да поддържаме мира!

Като украинка и със семейство, все още на територията на страната, тази война също е лична трагедия за мен.“

Дарението на United Group има за цел да подпомогне тези, които са най-пряко засегнати от войната.

Сред тях са бежанци, семейства, които не са могли да избягат от сраженията, и деца в институции като домове за сираци и болници.

Средствата ще бъдат използвани за осигуряване на медицински грижи и основни стоки като медицинско оборудване, лекарства, памперси, мобилни медицински групи, храна, санитарни и хигиенни принадлежности.

Дарението от United Group е само част от това, което Групата и нейните оперативни компании правят на местно ниво, за да подкрепят жертвите от войната в Украйна.

Vivacom, която е част от United Group, предприе редица инициативи в България, в знак на солидарност с украинския народ.

До края на месец април операторът предоставя безплатни международни разговори от България към Украйна както в мобилната си мрежа, така и във фиксираната.

Също така осигурява и безплатни роуминг услуги за клиентите си, които се намират на територията на Украйна.

В допълнение, като израз на желанието на компанията да направи общуването на бежанците, пристигащи в България от Украйна,

с техните семейства по-лесно, Vivacom дарява мобилни услуги и устройства на Българския червен кръст.

Това са предплатени сим карти с мобилен интернет, зарядни устройства, безжични рутери с интернет, смартфони с план Unlimited 50 и таблети с дейта сим карти, с които ще бъдат подпомогнати бежанците.

Предплатените карти са с удължена валидност от 60 дни и съдържат 25 000 MВ на максимална скорост за територията на България и 5 900 МВ в роуминг в Европейския съюз и ще бъдат раздавани спрямо нуждите на пристигащите.

Устройствата с включен интернет достъп и зарядните се използват на пунктовете на БЧК, в близост до българо-румънската граница, през които основно преминават бежанците – Русе, Силистра и Добрич, както и на пунктовете на БЧК във Варна и на Централна гара в София.

Целта е хората, влизащи в страната ни от Украйна, да могат да се регистрират на официалния сайт https://gov.bg/bg/ukraine, за да получат официален статут на бежанци.

Телекомът предоставя безвъзмездно на Българския червен кръст и гореща телефонна линия 08001 1466, която подпомага пристигащите от Украйна с психо-социална подкрепа.

 Нова Броудкастинг Груп, която също е част от United Group, се присъедини към УНИЦЕФ България в извънредния апел на Детския фонд на ООН в подкрепа на децата, засегнати от конфликта в Украйна.

Водещата медийна и технологична компания в България застана зад глобалния призив за дарения на организацията в помощ на 7.5 милиона деца.

С тях ще бъдат посрещнати хуманитарните нужди, които нарастват с всеки изминал час.

 

- реклама -