Ван де Беек, Юнайтед

Юнайтед плати 40 млн. евро за Ван де Беек на Аякс

Манчестър Юнайтед обяви официално трансфера на халфа на Аякс Дони ван де Беек. Червените дяволи ще платят 40 млн. евро за 23-годишният национал на Нидерландия. Сумата може да се увеличи с още 6 млн. в зависимост от изпълнението на различни клаузи. Самият Ван де Беек подписа договор за 5 години с клуба.

Халфът има 175 мача за Аякс, като е отбелязал 41 гола. Той е първото ново попълнение на Юнайтед през лятото. Ван де Беек ще носи номер 34. Това е знак на почит към бившия му вече съотборник Абделхак Нури. През 2017-а Нури получи увреждане на мозъка, след като получи инфаркт по време на контрола.

„Не мога да обясня какво е усещането да дойдеш в клуб с толкова богата история. Готов съм да напавя следващата стъпка в моята кариера и да играя на по-високо ниво. А що се отнася до стандарта, трудно е да се намери по-висок от този на Манчестър Юнайтед. Нямам търпение да стана част от бъдещето на клуба“, заяви Ван де Беек.

„Дони има великолепени технически умения. Освен това има и характер, а без характер не можеш да успееш тук. Има способност да вижда празните пространства, да намира перфектния момент за движение и чете наистина добре играта – той ще е идеално допълнение за качеството, което имаме в халфовата линия“, коментира мениджърът Оле Гунар Солскяер.

- реклама -