Унион Берлин
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Унион ще тества всички фенове на стадиона

Унион Берлин обяви, че планира да тества всеки един зрител на стадиона през следващия сезон. Бундеслигата се подновява на 18 септември. Клубовете се надяват да имат позволение за зрители по трибуните, но все още не е ясно как ще се случи това.

Всяка провинция има свои собствени правила за масово събиране на хора. Освен това здравните власти трябва да одобрят плановете на клубовете.

„Искаме да тестваме всички зрители. Ще използваме правилото за хора, които не могат да спазват плановете за социално дистанциране. И за тези, които не могат да използват маски. Така ще осигурим контакти само между хора, които не са заразени“, се казва в изявление на Унион. „Старото лесничейство“ събира около 25 000 зрители. 22 012 от тях са с абонаментни карти, другите места са за фенове на гостуващия тим.

„Достъпът до стадиона ще става с билет и отрицателен тест за коронавирус. Той трябва да е направен максимум 24 часа преди влизането на стадиона“, допълват от столичния клуб.

„Този план е огромно финансово и организационно предизвикателство. Ние обаче ще дадем всичко от себе си, за да го осъществим. Искаме да върнем футбола на хората“, завършват от Унион.

- реклама -