Уникално! X Æ A-12 -това е името на бебето на Илон Мъск

Бизнес магнатът Илън Мъск и певицата Граймс потвърдиха избора на име за новородената си рожба. Бебето е момченце и се казва X Æ A-12. Още не е ясно как точно се произнася то.Това разкритие провокира мнозина от потребителите на Twitter да пуснат шеги относно бъдещето на милиардерския наследник.

Илън Мъск и Граймс обявиха раждането на сина им в понеделник. „Майката и бебето са добре“, написа в социалната мрежа Twitter 48-годишният милиардер.

Какво означава името?

„Æ“, лигатура на „a“ и „e“, срещана в латинския и староанглийския език, вече е излязла от употреба. Въпреки това, в някои езици като датски, норвежки и исландски „Æ“ бива класифицира като буква. Певицата е използвала „Æ“ и преди, именувайки песен от последния си албум „4ÆM“. A-12 пък е самолет Lockheed, построен за ЦРУ.

Законно ли е това?

Смята се, че Граймс може да е родила в Калифорния, където определени имена не могат да бъдат регистрирани.

Законът там твърди, че при регистрация на новороденото не могат да се използват пиктограми, идеограми и диакритични марки като „è“, „ñ“, „ē“, „ç“. Имената трябва да се състоят от 26-те букви от азбуката.

Шефът на компанията Tesla и канадската изпълнителка се появиха публично за първи път заедно през 2018 г. Това е първо дете за Граймс и шесто за Илън Мъск.

- реклама -