Уникално! Така изглеждат музикалните инструменти отвътре

инструменти
Виолончело

Млад румънски художник и фотограф ни отвежда на неизживяно до сега пътешествие из вътрешностите на музикалните инструменти. Адриан Борда не може да свири и изобщо не е музикален, но за сметка на това има изтънчено око.

Не само нотите, които идват от тях са завладяващи – отвътре музикалните инструменти са още по-магични

Адриан е роден в Регин, наричан още града на цигулките. Именно тук се произвеждат повечето музикални инструменти от този вид в Румъния.

Саксофон
Цигулка

Цигулките са изключително интригуващи за младия творец, който често ги изобразява и в своите сюреалистични картини. Разказва, че родният му град е спокойно място, без особен социален живот, което му позволило да прекарва достатъчно време като дете за да открие своите артистични заложби.

Стара китара

„Не зная много за инструментите, които снимам. Повечето от тях са стари и развалени и са били отворени за да бъдат поправени. Това ми позволи да пъхна обектива си в тях и да разкрия тяхната вътрешна красота“, разказва фотографа.

Цигулка
Виолончело

Първият музикален инструмент, който снимал бил контрабас, който открил в антикварен магазин на свой приятел. „Вторият беше виолончело от времето на Наполеон в къщата на мой познат, който е оркестрант„, спомня си още Адриан.

Виолончело

За прецизните снимки той използва различни техники и обективи, като най-често се доверява на Laowa 15mm macro.

Цигулка

„За мен е истинско предизвикателство да покажа атмосферата вътре във всеки музикален инструмент. Понякога използвам дървен прах, движа инструмента под различен ъгъл и осветление, за да се получат красиви образи“, споделя още фотографа.

Часовников механизъм

Адриан има намерение да продължи с творческите си снимки, като планира да започне да снима и други интересни предмети от необикновена перспектива.