Унгарският посланик в Скопие потвърди, че Груевски се намира в Унгария

Бившият министър-председател и депутат Никола Груевски се намира в Унгария. Това потвърди унгарският посланик в Скопие.

Според информация от македонските медии унгарският посланик е бил призован днес, но тъй като той отсъства, заместник-посланикът е бил на срещата. Твърди се, че той е потвърдил, че Груевски е в Унгария, но не е коментирал молбата за убежище.

Заместник-посланикът след разговора си министъра на външните работи Никола Димитров е попитал дали македонското МВнР е сигурно, че други институции в Македония не са  имали информация за движението на исканото лице.

Към момента няма потвърдена информация от министерството за тази среща.

Унгарското правителство нито потвърждава, нито отрича, че Груевски е в Будапеща и добавя, че не могат да коментират отделни искания за убежище, които все още се обработват.

По-рано министерството на външните работи на Македония заяви, че проверява дали бившият министър-председател и депутат Никола Груевски действително е в Унгария и е поискал убежище.

„Във връзка с предполагаемата информация публикувана на профила на Никола Груевски във Фейсбук, че той е в Будапеща и че е поискал убежище в Унгария, министерството на външните работи в координация с компетентните институции в Република Македония, действа в съответствие със своите законови правомощия в посока на проверка на информацията. Непосредствено след получаването на съответната информация относно посоченото, обществеността ще бъде адекватно и своевременно информирана „, информира министерството.

- реклама -