Унай Емери

Унай Емери: Лудогорец заслужава уважение

„Лудогорец заслужава уважение, утре ще бъде труден мач”, заяви наставникът на ПСЖ Унай Емери на официалната пресконференция преди срещата от Шампионската лига между двата тима.

Френският тим пристига в България под напрежение, след като записа две загуби в Лига 1 и започна участието си в Шампионска лига с домакинско равенство с Арсенал.

„Изпитваме уважение към Лудогорец и всички други отбори. Те го заслужават, защото спечелиха точка в първия си мач. На практика всичко започва отначало, защото и 4-те тима имат по една точка. Утре ще бъде труден мач, аз съм сигурен, че те ще са пределно мотивирани, но нашата мотивация ще бъде не по-малка”, сподели Емери.

„Аз не разбирам думата напрежение, тя е всекидневно нещо в нашата професия. По-точната дума е изисквания, всички имат големи изисквания към мен и отбора, което е нормално и ние трябва да отговорим на тези изисквания. Във футбола нещата се променят много бързо, разбира се, факт е, че ние не се представихме съвсем убедително в последните мачове, но ние искаме да напреднем, продължаваме да работим по тактическата схема, която сме избрали, убедени сме, че тя ще даде резултат. Сигурно е, че ние искаме и можем да постигнем резултатите, които сме си поставили за цел”, допълни треньорът на френските шампиони.

Силва: Трябва да играем на 110%, за да победим Лудогорец

„Трябва да сме на 100, дори на 110%, тъй като на трибуните ще е доста горещо, но с цялото ми уважение към Лудогорец, ние сме длъжни да спечелим трите точки”, обяви капитанът на ПСЖ Тиаго Силва преди утрешната среща.

„Напълно осъзнаваме, че не започнахме сезона по най-добрия начин, това не е играта на ПСЖ, но аз съм капитанът и знам, че имаме нужното качество да излезем от тази ситуация. В миналия кръг направихме равенство с Арсенал и сега идваме, за да вземем трите точки. Не познавам Лудогорец добре, но знам, че те разчитат на техниката и са много качествен отбор, имат доста бразилци, утрешният мач ще бъде напрегнат. Те направиха равен в първия си мач като гости и сега ще искат да спечелят като домакини. Ние ги гледахме на запис и направихме много добра подготовка за мача и сме сигурни, че можем да спечелим“.

- реклама -